Rubriky
Aktuality

O letošním Leonardovi

I tento rok se konala již tradiční akce Leonardo. Těm, co neví, o co se jedná, to ráda trochu přiblížím. Kdo ví, o čem mluvím, může rovnou přeskočit na další odstavec 🙂 Leonardo je dvoudenní projekt, vždy se zajímavým tématem, kterému se ve škole věnujeme jen okrajově. Týká se jen studentů nižšího gymnázia a hlavním cílem je lepší znalost třídy.

Poslední Leonardo letošní kvarty

Ráno 22. února se celá naše třída sešla na nádraží. Čekala nás cesta do Bílého Potoka, kde se konal Leonardo, pro nás zaměřený na debatování a hodnoty v týmu. Od příjezdu do penzionu byl plně nabitý program. Začalo se zajímavou hrou, kdy jsme si vybírali, které hodnoty jsou pro daný tým důležité. Naše skupina se například rozhodla pro důvěryhodnost, spolehlivost nebo trpělivost. Na to navazovaly osobnostní testy všech členů, díky kterým jsme se o sobě a ostatních dozvěděli něco nového.

Protože hlavní náplní našeho Leonarda bylo debatování, spoustu času jsme mluvili 🙂 Každý argumentoval o přiděleném tématu a museli jsme svůj názor obhájit. Obzvlášť těžké bylo obhajovat témata, která šla člověku proti mysli, ale musel splnit úkol.

Druhý den nás organizátoři překvapili hrou inspirovanou knihou Den trifidů. Čtyři průvodci vedli skupiny, které měly zavázané oči – byla to velká zkouška důvěry. Program nám do poslední minuty vyplnily další zábavné aktivity, dobré jídlo a poznávání se navzájem. Myslím, že jsme si to všichni užili. Na letošního Leonarda budeme určitě rádi vzpomínat, zvlášť proto, že pro naši třídu byl poslední.

Káťa Záklasníková (kvarta)