Rubriky
Nezařazené Recenze

Pro zákusky za plot

Honí vás mlsná, ale doma nic nemáte? Spálili jste dort na oslavu? Na obě otázky je jasnou odpovědí vratislavská Cukrárna Za Plotem. A kde ji najdete? Sídlo má v jednom z domovů důchodců v ulici U Sila. Otevírají každou středu, čtvrtek, pátek a o víkendech od 10 do 17 hodin.

Sídlo Cukrárny za plotem

Lehce přehlédnutelný vchod z boku domu ústí do přívětivé místnosti olemované barevným plotem. V cukrárně se dá posedět u jednoho z několika stolů, kde často tráví příjemné chvilky návštěvy z domova důchodců. Nyní je otevřená i venkovní terasa.

 Posezení si můžete zlepšit kávou nebo jiným oblíbeným nápojem. V letních měsících se osvěžíte i mnoha druhy domácích limonád. To však není hlavní důvod pro návštěvu této cukrárny.

Jejich hlavní specialitou jsou zákusky. Tady si snad vybere každý. Od nespočtu ovocných cheesecaků, přes tradiční větrníky, italské tiramisu, čokoládovou Paříž či Sacher, až po ovocné košíčky a jiné dobrůtky. Skoro tu objedete celý svět. Ale pozor. V pozdních hodinách už obvykle dochází výběr.

Všechny dortíky si vyrábějí sami a rozhodně stojí za to nějaký ochutnat. Já jsem si zamilovala Paříž a borůvkový cheesecake. A jaký bude ten váš?