Rubriky
Aktuality Nezařazené

Cesta za světlem

Máte dost odvahy na to, jít lesem po tmě? Jestli si na to věříte, je světelná stopovaná právě pro vás! A o co vlastně jde? Naši tělocvikáři prolezli okolí Liberce křížem krážem a připravili pro své studenty celkem tři trasy označené odrazkami. Stačí najít baterku, partu kamarádů, něco dobrého na zub a teplé oblečení a hurá na cestu.

Ta naše začala u liberecké přehrady jednoho mrazivého nedělního večera. Po prvním horolezeckém výkonu přes zamrzlé schody jsme si všichni udělali deset dřepů, abychom byli v tomto roce fit, jak nás nabádala kartička připevněná na stromě u cesty. Hned po nalezení první odrazky naše nadšení prudce kleslo, jelikož ta další se nám někam schovala. Po chvíli marného hledání, kdy už jsme skoro nahlíželi do ptačích hnízd a jezevčích doupat, nás zachránil výkřik: „Mám ji!“ Do takové situace jsme se na naší noční cestě dostali ještě několikrát, ale nakonec jsme ve zdraví dorazili k cíli.

Během cesty padlo několik hlášek a poznatků na téma: Co bychom doporučili těm, kteří půjdou po nás. Některé nejlepší bychom si zde dovolily přiložit:

Pokud se rozhodnete jít po vyšlapaných cestičkách, máte docela slušnou šanci na nalezení cíle, teda jen jestli nenarazíte na ty naše. Těch jsme totiž vyšlapali tolik, že by je za jeden večer nestihl všechny oběhat ani sám Usain Bolt.

Když nevíte kudy dál, zkuste to tím největším krpálem. Vaši tělocvikáři Vám tímto způsobem rádi pomohou zhubnout.J

Máte-li pocit, že se motáte v kruhu, jdete správně.

Jestli si myslíte, že si jen klestíte cestu místy, kam lidská noha ještě nevkročila, mýlíte se! Vaši nezdolní učitelé z FX už tu byli před Vámi.

Když už začínáte propadat trudnomyslnosti, zahrajte si na Zelenou lišku. Ta Vás nejen pobaví, ale i zahřeje!

Chtěli bychom našim učitelům tělocviku poděkovat, že nám umožnili zažít toto noční dobrodružství a povzbudit všechny, kdo ještě žádnou trasu neprošli, aby zkusili tuto nevšední stezku odvahy.

Veronika Šípková a Anežka Bémová