Rubriky
Ze zákulisí

Redakce na druhé vlně

Ani jsme se nestihli vzpamatovat po letních prázdninách a české školství znovu zaskočila distanční výuka. Redakce Šaldovin však zůstává v pohotovosti a bude se snažit přinášet aktuality, rozhovory a zajímavé články prostřednictvím webových stránek. Jak ale tento koncept vznikl a jak vše probíhá?

Nejdříve se musíme vrátit do března letošního roku. Tehdy bylo v plánu vydání pátého čísla Šaldovin s názvem „Doba zrychlená“. Osud se však postavil proti nám a kvůli náhlému zpomalení a pozastavení společnosti ztratil plánovaný název význam. Vydání čísla jsme byli tedy nuceni odložit na dobu neurčitou a i naše další aktivita v rámci projektu se velmi zúžila.

Minulý školní rok však už před nějakou dobou skončil. V září nastal rok nový a s ním i druhá vlna koronavirové pandemie. Nyní už víme, co vše tato událost obnáší a díky tomu se v redakci adekvátně této nelehké době prizpůsobit.

Pro scházení členů redakce volíme on-line prostředí. Toto řešení v podobě videokonferencí se rozhodně nevyrovná našim standardním schůzkám v naší škole, ale jako dočasné se ukazuje být dostatečným.

S několika výjimkami se od tohoto týdne budeme snažit vydávat na web zajímavé články, a to v častějších a pravidelnějších intervalech než tomu bylo doposud. Ať už se jedná o další díly ze seznamovacího cyklu s názvem „Get to know our crew“ nebo o aktuality z různých oblastí, budeme se snažit vám tuto dobu zpříjemnit.

Již velmi brzy budeme vydávat taktéž to odložené páté číslo, na jehož „dodělávkách“ už pilně pracujeme. Sledujte tento web a naše sociální sítě, abyste se dozvěděli více podrobností a nic vám neuniklo.

Také bychom vás chtěli vybídnout k posílání hlášek učitelů, které můžete poslat na náš web, a jež potom uveřejníme ať už v Šaldovinách nebo na našem instagramu.

A jako vždy nezapomeňte, že kdybyste měli chuť a chtěli nějaký váš výtvor (od psaní až po obrazy) publikovat, stačí se jakkoliv ozvat!

Doufejme, že toto nejisté období zanedlouho skončí a všichni se opět uvidíme v útrobách fxka!