Rubriky
Get to know our crew

Get to know our crew – Marie Malinovská

Naše střelkyně Malinka

„Každý má vlastní příběh a to musím brát v potaz při jednání s lidmi ve svém okolí.“

Jak bys popsala svůj dosavadní život?

Svůj dosavadní život bych popsala jako hodně pestrý. Měla jsem možnost hodně cestovat a poznávat nové kultury – to snad přetrvá i do budoucna. Potkala jsem spoustu lidí, kteří mi bezesporu život změnili. Zažila jsem i ztráty, jako snad každý člověk. V současnosti jsem se svým životem spokojená.

Jaké máš koníčky?

Teď už se třetím rokem zabývám sportovní střelbou z pušky a od čtvrté třídy navštěvuji kroužek LEGO robotiky.

Máš nějakého autora, u kterého se ti líbí styl psaní?

Zrovna mě napadá J. K. Rowlingová a Harry Potter. Je to hlavně kvůli mimořádné propracovanosti a citu k detailům v příběhu. I když její knihy čtu poněkolikáté, vždy si všimnu něčeho nového.

Máš nějaké životní motto?

Snažím se žít podle zásady, že každý má vlastní příběh a to musím brát v potaz při jednání s lidmi ve svém okolí. Nikdy nemůžu vědět, jakou částí si zrovna dotyčný prochází.

Jak se ti líbí projekt Šaldoviny?

Za projekt Šaldoviny jsem nesmírně vděčná, je to skvělá příležitost vyzkoušet si něco nového a spolupracovat s kolektivem zajímavých lidí. Jsem vážně ráda, že toho můžu být součástí.

Jsi optimista nebo pesimista?

Pro kamarády se snažím být optimistická a co nejvíc je podporovat a povzbuzovat k tomu dívat se na život z jiného úhlu. Samozřejmě mám i své pesimistické chvilky, ale jsem spíš optimistka.

Jsi introvert nebo spíš extrovert?

Když jsem s lidmi, které znám, bývám otevřená a celkově spíš extrovertní. Jakmile jsem ale ve styku s neznámými lidmi, mám tendenci spíš chovat se introvertně, alespoň než si zvyknu. Takže tady je tak půl na půl.

Čteš ráda knihy/články ostatních nebo radši píšeš?

Tady se musím přiznat, že radši čtu. Psaní je sice zajímavý zážitek a mám-li dobrý nápad, ráda ho na papír zkusím přenést, ty nápady se ale bohužel neobjevují tak často, jak bych si přála.

Máš nějaké oblíbené místo, kde se cítíš příjemně?

Tak taková moje top místa mám hned dvě. Jedním z nich je možná překvapivě střelnice, protože tam se vidím se spoustou svých přátel a můžu tam dělat, co mě baví. A tím druhým se pro mě v poslední době stala Dobrá čajovna hlavně díky svojí atmosféře.

Co bys vzkázala studentům našeho gymnázia?

Ostatním studentům bych vzkázala, ať se snaží studium na FXku co nejvíc užít, aby pak na školu pamatovali s úsměvem. Přece jen jsou to naše nejlepší léta, ne?

Děkujeme Marušce za rozhovor a těšíme se na vás brzy s dalším!